Żurawina owoce

Żurawina owoce

W cenie:11,60

Zastosowanie: Czerwone owoce żurawiny zawierają bardzo dużo witaminy C i nieco żelaza. Ale najważniejszym ich składnikiem są poliantocyjanidy. Są to jedne o to super z najsilniejszych antyoksydantów. Ponadto owoce żurawiny zwalczają zapalenie pęcherza. Zawarte w nich substancje wyściełają ściany dróg moczowych, nie pozwalając bakteriom na ich zasiedlenie. Dzięki temu bakterie są szybko usuwane z organizmu. Zmniejszają ryzyko zawału, zapobiegają próchnicy, chronią przed wrzodami żołądka, zwalczają bakterie Helicobajucter pylori odpowiedzialne za większość przypadków tej choroby, pokonują wolne rodniki. Dzięki temu zmniejszają ryzyko wielu chorób, m.in. Alzheimera i Parkinsona, nowotworów, zaćmy, reumatyzmu.

Składniki: Całe, suszone owoce żurawiny błotnej (Oxycocci fructus) – 100 %

Sposób stosowania: Sporządzić napar – 1 łyżkę stołową owoców żurawiny zalać 1 szklanką wrzątku. Zaparzać pod przykryciem 5 – 10 min.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, chronić od światła.

Masa netto: 50 g

Teraz każdy produkt możesz zamówić przez telefon. Produkty zamówione telefonicznie wysłąne zostaną i dostarczone "za pobraniem"

 

Informacja. Szanowni klienci ze względ na często zmieniające się przepisy związane z wycofywaniem produktów, zastrzegamy sobie że niektóre z nich mogą być nie dostępne w dniu zamówienia. 

Złóż zamówienie teraz.
723 212 223
  

Nasz sklep Medycyna Klasztorna używa plików COOKIES

Zamknij